logo

"Ma pregatesc pentru viitor. Invat, exersez, muncesc !"

CURS DE CALIFICARE NIVEL 1


COFETAR



slider 1

DESCRIEREA SI SCOPUL CURSULUI

Cursul de COFETAR este adresat celor care lucreaza in laborator de cofetarie si celor care doresc sa se specializeze in viitor in domeniul cofetar. Cursul cuprinde 360 ore, din care 120 ore pregatire teoretica si 240 ore pregatire practica in laboratorul Aro Palace SA.

Programa de pregatire a cursul este elaborata in asa fel incat va permite insusirea unui set de competente profesionale care vor califica  cursantul sa desfasoare activitati specifice meseriei de cofetar-patiser:
  • receptioneazã (cantitativ si calitativ) materiile prime si auxiliare;
  • le depoziteazã si le conservã pânã la introducerea în fabricatie;
  • sorteazã, curãtã, cerne si dozeazã materiile prime;
  • prepara aluaturi, creme si compozitii;
  • modeleaza  si coace preparatele (foetaje), umple, asamblareaza si finiseaza produsele, le glaseaaza si le decoreaza.

OBIECTIVE GENERALE:
  • COMPETENTE FUNDAMENTALE:
    • Comunicarea interactiva la locul de munca
    • Efectuarea muncii in echipa.
  • COMPETENTE GENERALE LA LOCUL DE MUNCA:
    • Aplicarea normelor de protectie a mediului
    • Aplicarea normelor igienico-sanitare
    • Aplicarea NMP si NPSI
    • Asigurarea aprovizionarii cu materii prime si produse alimentare
    • Organizarea si intretinerea locului de munca
    • Planificarea activitatii proprii.
  • COMPETENTE TEHNICE SPECIALIZATE:
    • Ambalarea si pregatirea pentru comercializare a produselor
    • Asigurarea calitatii produselor
    • Exploatarea echipamentelor pentru copt si racit
    • Exploatarea echipamentelor pentru pregatirea semifabricatelor de patiserie
    • Manipularea, conservarea si depozitarea materialelor si produselor alimentare
    • Prepararea produselor de patiserie/ cofetarie
    • Prepararea semipreparatelor de patiserie
    • Realizarea decoratiunilor pentru produsele de cofetarie/ patiserie
Diploma şi titlul obţinute
Certificat de calificare profesionala pentru meseria de „Cofetar”. Certificatele sunt recunoscute national si international (inclusiv in UE), aceasta fiind o meserie cautata mai ales in afara tarii si este bine platita.